Sıkca Sorulan Sorular

Aloe vera jelinden yapabileceğin birkaç maske tarifi de verelim. Bu tarifleri haftada bir ya da iki defa uygulayabilirsin. Tüm tarifleri sürdükten sonra 15 – 20 dakika beklemen yeterli. Ardından ılık su ile yüzünü yıkayabilirsin.

  • Bir yemek kaşığı aloe vera jelini bir yemek kaşığı yoğurtla karıştırıp uygulayabilirsin.
  • Yaz aylarında ferah bir etki yaratmak için bir yemek kaşığı aloe vera jeline bir adet püre haline getirilmiş salatalık ekleyebilirsin. 
  • Bir yumurta ile bir yemek kaşığı aloe vera jelini karıştırıp maske olarak uygulamak yağlanma sorunuyla başa çıkmanda sana yardımcı olur. 
  • Yoğun nemlendirici etki için aloe vera jelini aynı miktarda gül suyu ile karıştırarak cildine sürebilirsin. 

Taze aloe vera jeli cilde direkt olarak sürülebilir. Farklı karışımlar da yapılabilir. 

  • Yanık, leke, sivilce ve uçuk gibi cilt sorunlarını tedavi için kullanacağın jelden minik bir parça temiz bir pamuğun üzerine al. Sonrasında sıkıntılı bölgeye jeli uygula.
  • Nemlendirici olarak kullanacağın jeli yüzün tamamına sürebilirsin. Ama sürekli olarak taze jel kullanmak bir yerden sonra irritasyona sebep olabilir. Bu yüzden dilersen kreminin içerisinde biraz aloe vera katabilirsin. 
  • Saç diplerinden uçlarında doğru biraz aloe vera jel sürerek biraz bekleyip yıkayabilirsin. Dilersen aloe vera jeli tatlı badem yağı, Hindistan cevizi yağı gibi saçları besleyici özelliği bulunan diğer bileşenlerle karıştırarak da uygulayabilirsin. 
  • Ağda sonrasında kabaran ve kızaran cildini buzdolabında beklettiğin soğuk aloe vera jeli ile yatıştırabilirsin. 
  • Aloe vera maske olarak da uygulanabilir. Bu noktada yine tek başına kullanabilirsin. Ama maske yaparken farklı bileşenlerden destek almak çok daha güzel bir sonuca ulaşmanı sağlayabilir. 

Aloe vera krem çeşitleri, cilt temizleyici ve serumları, makyaj malzemeleri ve vücut losyonlarında sık sık karşımıza çıkıyor. Yağlı ciltlerdeki parlama sorunuyla çok iyi baş eden aloe vera, kuru ciltlere de yoğun nem terapisi uyguluyor. Birçok ürünün içerisinde yer alan bu bitkinin jel kısmı direkt olarak da uygulanabiliyor. Ayrıca suyu da içiliyor!

Biraz da aloe veranın saçlarda yarattığı mucizelerden bahsedelim.

  • Aloe veranın nemlendirici özelliği saç derisi için hayat kurtarıcıdır. Yağlandırmadan nemlendiren bu bitki, deriyi yumuşatır. Böylece kepek sorununun önüne geçer.
  • Doğal bileşenlerle sarılan saç derisi üzerindeki iltihaplar azalır. Saç köklerindeki sivilceler ve kızarıklıklar iyileşir.
  • Köklerden aloe vera ile buluşan saçlar beslenir. Koparak kırılmalar azalır. İçeriğindeki kolajen ile keratin üretimini artıran aloe vera sayesinde saçlar çok daha parlak ve güçlü bir form alır. 

Aloe veranın cilde faydaları gerçekten inanılmaz. Bunları duyunca gidip aloe verayla yıkanmak isteyebilirsin, bizden söylemesi!

  • Aloe veranın dokuları tedavi edici bir etkisi var. Yaraların iyileşmesi süresince vücudun ihtiyaç duyduğu bileşenleri sunarak dokuların daha hızlı bir şekilde toparlanmasını sağlar.
  • Derinin üst tabakasında iyileştirici olarak kullanılan aloe vera jel; yanık, sivilce, güneş ve sedef hastalığı gibi deri rahatsızlıklarının sebep olduğu lekeleri tedavi eder. Bu arada herkesin derdi haline gelen güneş lekeleri hakkında daha detaylı bilgi almak istersen, yazımızı inceleyebilirsin. 
  • Teni yatıştırır ve sakinleştirir. Özellikle sivilce oluşumu sırasında gerilen cildi yumuşatarak akne problemlerinin önüne geçer.
  • İçeriği ve yoğun nemlendirici etkisi sayesinde cildin elastik yapısını destekler. Daha sağlıklı, yumuşak ve aydınlık bir ten görünümüne kavuşmana yardımcı olur. 
  • Herpes simpleks olarak isimlendirilen uçuk virüsüne karşı da etkilidir. Uçuğu tedavi eder ve aynı zamanda cildi yatıştırarak kızarıklıkları azaltır. 
  • Dokuların iyileşmesine yardımcı olan aloe vera, tendeki sinek ve böcek ısırıklarını geçirir. Ayrıca ağız içindeki yaralara ve aftlara da iyi gelir. 

Aloe vera bitki aleminin en şifalılarından biri. Nerelere iyi gelir dersen, şöyle özetleyebiliriz: 

  • İçeriğindeki vitamin, mineral ve amino asitler sayesinde serbest radikallerle savaşan bu bitki; vücutta stres, kötü beslenme, sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin yarattığı hasarı azaltır. Bu sayede bağışıklık sistemini de destekler.
  • Toksinlerin atılmasını sağlar ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.
     Vücuttaki kolajen miktarını artırır.
  • Aloe vera nemlendirici etkisi sayesinde cilde ihtiyaç duyduğu nem bileşenlerini sunar ve yatıştırır.

Aloe vera, anavatanı Afrika olan ve üzerinde minik dikenler bulunan bir bitki. Türkçede “Sarısabır” olarak da bilinir. Tarihte öncelikle tıbbi reçetelerde yer alan aloe vera, yüze faydaları da fark edildikçe güzellik ve bakım amacıyla da kullanılmaya başlanmış. 

Aloe vera çeşitleri oldukça fazla. Ama içlerinden yaklaşık 4 tanesi şifalı bitki olarak sınıflandırılabilecek özellikte. Bunların arasında en çok bilinen “Aloe Barbadensis”. Bu; bizim en çok gördüğümüz, evlerde rahatlıkla yetiştirilebilen aloe vera. 

Aloe veranın şifalı bölgeleri kabuk ve jel olmak üzere ikiye ayrılır. Antrakinonlar bulunan kabuk kısmı medikal alanda kullanılır ve bu kabuğun adı: Aloe. Jel, yaprağın iç kısmındaki renksiz sıvıya denir ve içerisinde 18 amino asit, 20 mineral ve 12 vitamin çeşidi bulunur. 

Gösterilen: 1 ile 7 arası, toplam: 7 (1 Sayfa)

Bize Soru Sorun

Bizimle iletişime geçmek ve soru sormak için iletişim butonuna tıklayınız.

İLETİŞİM